Drożdżówka z nadzieniem i ziarnami

Składniki

kg
Mąka pszenna typ 550 9
Mąka Graham 1
Mieszanka do pączków Krapfenkonzentrat Extra 25% 2,50
Softgrain Golden 6 CL 3
Olej 0,67
Drożdże 0,67
Woda 4,40
Puraser 6,40
Topfil Raspberry 20% 6,40
Kruszonka 3,20
Sunset Glaze 0,96
Olej/margaryna (do wstęgi) 1,20
total 2653

Metoda

Miesienie - miesiarka spiralna: 4 minuty na wolnych obrotach i 5 minut na szybkich • Temperatura ciasta: 26 - 28°C • Fermentacja wstępna: okołolO minut • Naważka: 123 g = 70 g ciasta, 20 g nadzienia serowego, 20 g nadzienia malinowego, 3 g Sunset Glaze, 10 g kruszonki • Obróbka ciasta: ciasto rozwałkować na wstęgi, po nałożeniu oleju lub margaryny podzielić na paski i zwinąć na wymagany kształt • Fermentacja końcowa: około 45 - 50 minut / temp. 30 - 35°C / wilgotność 75% • Przygotowanie do wypieku: po około 25 minutach fermentacji szprycować nadzieniami. Przed odpiekiem dekorować Sunset Glaze, następnie posypać kruszonką lub płatkami migdałowymi • Temperatura wypieku: około 220°C • Czas wypieku: 12 - 15 minut.

Odkryj

Podobne receptury