Drożdżówka 3.0

Drożdżówka 3.0

Sposób przygotowania

CIASTO BAZOWE
Połączyć wszystkie składniki w mikserze spiralnym 4 minuty na wolnych obrotach i 5 minut na szybkich. Schłodzić ciasto do temperatury 7-10°C. Zadozować tłuszcz na połowę rozwałkowanego ciasta i złożyć. Wałkować i składać 3 x 3. Po schłodzeniu rozwałkować ciasto na płat o grubości ok. 3,5-4mm. Pociąć na paski szer. 12-13 cm. Naciąć dekorem środek każdy pasek.

NADZIENIE

Zadozować wzdłuż za pomocą rękawa cukierniczego 2 paski nadzienia. Założyć i skleić boki. Pasek odwrócić i kroić na ciastka ok. 9-10 cm. Odstawić do garówki na ok. 45 minut, a następnie wypiec w temp. 210°C przez ok. 16-17 minut.

Możesz użyć dowolnego smaku Cremfil Silk 3.0!


Sprawdź

Podobne receptury