Czarcia Kostka

WYKONANIE

CIASTO
Wszystkie składniki wymieszać przy pomocy płaskiego mieszadła na średnich obrotach przez ok. 4 minuty. Ciasto rozsmarować na blaszkę z papierem o wymiarach 40/60 cm. Ciasto wystudzić i przekroić aby uzyskać dwa blaty o wymiarach 30/40 cm.

CHRUPKA
Carat Decorcrem Dark podgrzać. Połączyć z prażynką i rozsmarować równą warstwą na pierwszym czekoladowym blacie.

KREM Z CZARNĄ PORZECZKĄ
Żelatynę namoczyć w wodzie. Nadzienie z czarnej porzeczki wymieszać z Deli Mascarpone i dodać do nich rozpuszczoną żelatynę. Śmietany ubić i połączyć z kremem porzeczkowy. Połowę kremu rozsmarować na chrupce. Przykryć drugim czekoladowym blatem a następnie rozsmarować drugą część kremu. Krem dekorować grzebieniem. Całość schłodzić.

GALARETKA PORZECZKOWA
Galaretkę zalać wrzątkiem. Wymieszać do rozpuszczenia galaretki. Dodać nadzienie porzeczkowe i dobrze wymieszać. Galaretkę wylać na krem porzeczkowy.

DEKORACJA
Carat Coverlux White rozpuścić w mikrofali. Z polewy zrobić kropki o średnicy ok. 2-3 cm. Kropki rozciągnąć końcówką od łyżeczki albo patyczkiem aby uzyskać kształt duszka. Carat Coverlux Dark rozpuścić w mikrofali - przy jego użyciu zrobić oczka i buzie duszkom.

Czarcia Kostka

Poziom trudności:  

Wyjątkowe ciasto warstwowe, które zaskakuje smakiem i wyglądem!

Sprawdź

Podobne receptury