Wszystkie składniki wymieszać przy pomocy płaskiego mieszadła na średnich obrotach przez ok. 4 minuty. Ciasto rozsmarować na blaszkę z papierem o wymiarach 40/60 cm. Ciasto wystudzić i przekroić aby uzyskać dwa blaty o wymiarach 30/40 cm.
CHRUPKA
Carat Decorcrem Dark podgrzać. Połączyć z prażynką i rozsmarować równą warstwą na pierwszym czekoladowym blacie.
KREM Z CZARNĄ PORZECZKĄ
Żelatynę namoczyć w wodzie. Nadzienie z czarnej porzeczki wymieszać z Deli Mascarpone i dodać do nich rozpuszczoną żelatynę. Śmietany ubić i połączyć z kremem porzeczkowy. Połowę kremu rozsmarować na chrupce. Przykryć drugim czekoladowym blatem a następnie rozsmarować drugą część kremu. Krem dekorować grzebieniem. Całość schłodzić.
GALARETKA PORZECZKOWA
Galaretkę zalać wrzątkiem. Wymieszać do rozpuszczenia galaretki.
Dodać nadzienie porzeczkowe i dobrze wymieszać.
Galaretkę wylać na krem porzeczkowy.
DEKORACJA
Carat Coverlux White rozpuścić w mikrofali. Z polewy zrobić kropki o średnicy ok. 2-3 cm. Kropki rozciągnąć końcówką od łyżeczki albo patyczkiem aby uzyskać kształt duszka. Carat Coverlux Dark rozpuścić w mikrofali - przy jego użyciu zrobić oczka i buzie duszkom.
Czarcia Kostka
Poziom trudności:
Wyjątkowe ciasto warstwowe, które zaskakuje smakiem i wyglądem!
Sprawdź
Podobne receptury
Wybierz opakowanie
Dodano do koszyka
Produkt Dodano do koszyka
Witamy w Puratos
Nasza strona używa plików cookie.
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)