Rolada Chiffon

Rolada Chiffon z truskawkami

Poznaj delikatne sprężyste szyfonowe ciasto i wzbogać je świeżymi owocami - zaproponuj swoim klientom niebiański smak angel cake!

Rolada
Tegral Chiffon ubijać z wodą i jajami rózgą na szybkich obrotach przez 7 minut. Następnie dodać olej i przez minutę mieszać na średnich obrotach. Wyłożyć masę na blachę z papierem 60/40 i piec przez ok. 7-9 minut w temp. 190°C. Po wypieku przykryć blachą z papierem do ostudzenia.

Masa owocowa
Nadzienie jogurtowe Purajogo wymieszać ze zmiksowanymi truskawkami oraz rozpuszczoną, uprzednio namoczoną żelatyną. Następnie połączyć z ubitą śmietaną. Przygotowaną masę wyłożyć na blat szyfonowy, wysmarować równą warstwę i zwinąć. Roladę schłodzić, a nawet delikatnie zmrozić.

Dekoracja
Dekorować świeżymi owocami oraz zagotowanym żelem Brillo. Do dekoracji możemy również wykorzystać bezę. Opcjonalnie roladę pokroić na ok. 20 kawałków. Spód mini roladki zanurzać w polewie Carat Coverflex Raspberry rozpuszczonej/podgrzanej do 45°C, co stworzy efektowne monoporcje.

Rolada Chiffon

Poziom trudności:  

Ciasto chiffon to lekkie, puszyste ciasto, które charakteryzuje się wyjątkową delikatnością i miękkością. Dzięki swojej strukturze, idealnie nadaje się do różnorodnych deserów, w tym rolad, tortów i babeczek, zachwycając swoim subtelnym smakiem. Doskonale komponuje się z różnorodnymi owocami, tworząc harmonijną i orzeźwiającą całość. Połączenie delikatnego ciasta z soczystymi owocami sprawia, że każdy kęs jest pełen świeżości i naturalnej słodyczy, idealny na letnie dni.

Sprawdź

Podobne receptury