Zaparz herbatę Earl Grey w gorącej wodzie przez 5 minut, a następnie odcedź liście herbaty. Płyn herbaciany powinien ważyć 83 g – jeśli jest go mniej, uzupełnij wodą do 83 g.
Wymieszaj wszystkie składniki oprócz oleju przez 7 minut na wysokich obrotach.
Dodaj olej do masy i mieszaj przez 1 minutę na niskich obrotach.
Rozprowadź równomiernie masę na blasze o wymiarach 40 cm × 60 cm.
Nadzienie owocowe
Wymieszaj wszystkie składniki.
Przełóż masę do plastikowej tuby (z folią plastikową w środku).
Zamroź, aż masa mocno zgęstnieje.
Krem Słony Karmel
Namocz żelatynę w wodzie, aby przygotować masę żelatynową.
Dodaj masę żelatynową do solonego karmelu i dokładnie wymieszaj.
Ubij Festipak do uzyskania miękkich szczytów.
Połącz ubitą śmietankę z wcześniej przygotowaną masą karmelową, delikatnie mieszając.
Składanie
Przekrój biszkopt chiffon na pół, tak aby uzyskać dwa arkusze o wymiarach 30 cm × 40 cm.
Rozsmaruj krem z solonym karmelem na wierzchniej (pieczonej) stronie ciasta.
Na jednej trzeciej długości (bliżej siebie) ułóż zamrożone nadzienie jabłkowe.
Zwiń arkusz ciasta w roladę, zaczynając od strony o długości 40 cm, używając papieru do pieczenia o wymiarach 60 cm × 80 cm jako podkładu.
Udekoruj roladę kremem z solonym karmelem oraz płatkami kwiatów.
Sprawdź
Related recipes
Wybierz opakowanie
dodano do koszyka
Produkt Dodano do koszyka
Witamy w Puratos
Nasza strona używa plików cookie.
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)