Miksuj wszystkie składniki (z wyjątkiem oleju) przez 9 minut na wysokich obrotach.
Następnie dodaj olej i miksuj przez 1 minutę na wolnych obrotach.
Rozprowadź ciasto równomiernie na blasze o wymiarach 40 × 60 cm.
Nadzienie
Użyj gotowego
Złożenie
Przekrój upieczone ciasto typu chiffon na pół – każda część powinna mieć wymiary 30 × 40 cm.
Na wierzchu (upieczonej stronie) każdej części równomiernie rozprowadź Vivafil Strawberry.
Umieść arkusz papieru do pieczenia o wymiarach 60 × 80 cm pod spodem.
Zwiń arkusz ciasta w roladę, zaczynając od dłuższego boku (40 cm), pomagając sobie wałkiem.
Poznaj ponadczasowy przepis na klasyczną roladę szwajcarską, stworzony z myślą o profesjonalnych cukiernikach.
Wzbogać ofertę swojej piekarni dzięki wysokiej jakości składnikom i eksperckim rozwiązaniom od Puratos.
Z Puratos stworzysz roladki biszkoptowe idealne dla klientów dbających o zdrowie. To doskonały wybór dla piekarni, które chcą wyróżnić się wartościową ofertą ciast.
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)