Klasyczna rolada

Składniki

Working Method

Chiffon Cake
Miksuj wszystkie składniki (z wyjątkiem oleju) przez 9 minut na wysokich obrotach. Następnie dodaj olej i miksuj przez 1 minutę na wolnych obrotach. Rozprowadź ciasto równomiernie na blasze o wymiarach 40 × 60 cm.

Nadzienie
Użyj gotowego

Złożenie
Przekrój upieczone ciasto typu chiffon na pół – każda część powinna mieć wymiary 30 × 40 cm. Na wierzchu (upieczonej stronie) każdej części równomiernie rozprowadź Vivafil Strawberry. Umieść arkusz papieru do pieczenia o wymiarach 60 × 80 cm pod spodem. Zwiń arkusz ciasta w roladę, zaczynając od dłuższego boku (40 cm), pomagając sobie wałkiem.

Related Recipes
Klasyczna rolada
Poznaj ponadczasowy przepis na klasyczną roladę szwajcarską, stworzony z myślą o profesjonalnych cukiernikach. Wzbogać ofertę swojej piekarni dzięki wysokiej jakości składnikom i eksperckim rozwiązaniom od Puratos.
Rolada Health & Well-Being
Z Puratos stworzysz roladki biszkoptowe idealne dla klientów dbających o zdrowie. To doskonały wybór dla piekarni, które chcą wyróżnić się wartościową ofertą ciast.