Mieszanie: Połączyć wszystkie składniki w mikserze spiralnym 4 min na wolnych obrotach i 4 na szybkich.
Chłodzenie i wałkowanie: Schłodzić ciasto do temperatury 16°C, i wałkować z plastycznym tłuszczem, 1 x 3 złożenia i 1 x 4 złożenia ciasta. Pozostawić na 2 godziny w chłodni, a następnie wałkować ciasto na szerokość 50 cm i grubość 4 mm) Zwinąć w rulon i pokroić na 25 sztuk ciastek. Ułożyć je na płasko i garować przez 50-60 min w temp.31°C i wilgotności 75%.
Nadziewanie
Nadziewanie: Po wygarowaniu posmarować powierzchnię masą jajową, na środku zrobić delikatny otwór i za pomocą rękawa cukierniczego szprycować Topfil Peach 54%.
Dekorowasnie
Nadziewanie: Pieczenie: Piec w temp. 210°C przez ok 17–20 minut, ostatnie 5 minut otwarty luft
Dekoracja: Zagotować żel z wodą i za pomocą pędzelka nanieść na wystudzone bułki
Sprawdź
Podobne receptury
Wybierz opakowanie
dodano do koszyka
Produkt Dodano do koszyka
Witamy w Puratos
Nasza strona używa plików cookie.
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)