Ciasto kawowe

Składniki

g
Ciasto
Tegral Satin Cream Cake CL 1000
Jaja 350
Olej 300
Woda 225
Softgrain Golden 6 CL 190
Kawałki czekolady wg uznania
Posypka 4 ziarna wg uznania
Ciasto total 2065
Nadzienie
Cremfil Silk Toffee 1000
Kawa rozpuszczalna 25
Nadzienie total 1025
Dekoracja
Harmony Classic Neutra wg uznania
Płatki kokosa wg uznania
Ziarna kawy wg uznania
Dekoracja total 0

Metoda

Połączyć wszystkie składniki w maszynie na wolnych obrotach płaskim mieszadłem przez 4 minuty. Dodać Golden 6 oraz kawałki czekolady i mieszać jeszcze przez 1 minutę. Rozsypać na dnie formy posypkę 4 ziarna i wylać połowę ciasta.


Połączyć Cremfil Silk Toffee z zaparzoną kawą (25 g kawy i 50 ml wody). Nadziewać na środku ciasta w formie. Wylać drugą część ciasta. Piec wtemperaturze 180°C przez około 35 minut (luft zamknięty).


Dekorować żelem Harmony Classic Neutra, płatkami kokosa i ziarnami kawy.

Odkryj

Podobne receptury