g | ||
---|---|---|
Ciasto | ||
Tegral Satin Cream Cake CL | 1000 | |
Jaja | 350 | |
Olej | 300 | |
Woda | 225 | |
Softgrain Golden 6 CL | 190 | |
Kawałki czekolady | wg uznania | |
Posypka 4 ziarna | wg uznania | |
Ciasto total | 2065 | |
Nadzienie | ||
Cremfil Silk Toffee | 1000 | |
Kawa rozpuszczalna | 25 | |
Nadzienie total | 1025 | |
Dekoracja | ||
Harmony Classic Neutra | wg uznania | |
Płatki kokosa | wg uznania | |
Ziarna kawy | wg uznania | |
Dekoracja total | 0 |
Połączyć wszystkie składniki w maszynie na wolnych obrotach płaskim mieszadłem przez 4 minuty. Dodać Golden 6 oraz kawałki czekolady i mieszać jeszcze przez 1 minutę. Rozsypać na dnie formy posypkę 4 ziarna i wylać połowę ciasta.
Połączyć Cremfil Silk Toffee z zaparzoną kawą (25 g kawy i 50 ml wody). Nadziewać na środku ciasta w formie. Wylać drugą część ciasta. Piec wtemperaturze 180°C przez około 35 minut (luft zamknięty).
Dekorować żelem Harmony Classic Neutra, płatkami kokosa i ziarnami kawy.