g | ||
---|---|---|
Ciasto jasne | ||
Tegral SCC CL/ Tegral SCC z belgijską czekoladą | 1000 | |
Jaja | 350 | |
Olej | 300 | |
Woda | 225 | |
Ciasto jasne total | 1875 | |
Kruszonka do ciasta jasnego | ||
Aristo Pastry | 200 | |
Cukier | 160 | |
Mąka | 400 | |
Ziarna z 1 laski wanilii | wg uznania | |
Kruszonka do ciasta jasnego total | 760 | |
CIASTO CZEKOLADOWE | ||
Tegral Satin Cream Cake z Belgijską Czekoladą | 1000 | |
Jaja | 500 | |
Olej | 600 | |
Woda | 100 | |
CIASTO CZEKOLADOWE total | 2200 | |
KRUSZONKA DO CIASTA CZEKOLADOWEGO | ||
Aristo Pastry | 200 | |
Cukier | 160 | |
Mąka | 360 | |
Kakao | 40 | |
Orzechy włoskie | 200 | |
KRUSZONKA DO CIASTA CZEKOLADOWEGO total | 960 | |
Nadzienie | ||
Cremfil Silk z naturalną wanilią/Vivafil Wiśnia | wg uznania | |
Nadzienie total | 0 |
Ciasto
Rozpuścić Aristo Pastry. Połączyć wszystkie składniki w maszynie na wolnych obrotach płaskim mieszadłem przez 4 minuty do momentu uzyskania jednolitej masy.
Kruszonki
Wymieszać wszystkie składniki mikserem. Wlać rozpuszczony Aristo Pastry i wymieszać. Schłodzić.
Wykończenie
Połowę ciasta wylać w długą formę. Nadziewać Cremfil Silk z naturalną wanilią (ciasto czekoladowe) lub Vivafil Wiśnia (ciasto jasne). Wylać pozostałą część ciasta i posypać kruszonką. Piec w temperaturze 180-200°C przez 25-40 minut (w zależności od rozmiaru formy). Dekorować świeżymi owocami oraz orzechami włoskimi.