Ciastko z nadzieniem

Składniki

g
Ciasto jasne
Tegral SCC CL/ Tegral SCC z belgijską czekoladą 1000
Jaja 350
Olej 300
Woda 225
Ciasto jasne total 1875
Kruszonka do ciasta jasnego
Aristo Pastry 200
Cukier 160
Mąka 400
Ziarna z 1 laski wanilii wg uznania
Kruszonka do ciasta jasnego total 760
CIASTO CZEKOLADOWE
Tegral Satin Cream Cake z Belgijską Czekoladą 1000
Jaja 500
Olej 600
Woda 100
CIASTO CZEKOLADOWE total 2200
KRUSZONKA DO CIASTA CZEKOLADOWEGO
Aristo Pastry 200
Cukier 160
Mąka 360
Kakao 40
Orzechy włoskie 200
KRUSZONKA DO CIASTA CZEKOLADOWEGO total 960
Nadzienie
Cremfil Silk z naturalną wanilią/Vivafil Wiśnia wg uznania
Nadzienie total 0

Metoda

Ciasto

Rozpuścić Aristo Pastry. Połączyć wszystkie składniki w maszynie na wolnych obrotach płaskim mieszadłem przez 4 minuty do momentu uzyskania jednolitej masy.

 

Kruszonki

Wymieszać wszystkie składniki mikserem. Wlać rozpuszczony Aristo Pastry i wymieszać. Schłodzić.

 

Wykończenie

Połowę ciasta wylać w długą formę. Nadziewać Cremfil Silk z naturalną wanilią (ciasto czekoladowe) lub Vivafil Wiśnia (ciasto jasne). Wylać pozostałą część ciasta i posypać kruszonką. Piec w temperaturze 180-200°C przez 25-40 minut (w zależności od rozmiaru formy). Dekorować świeżymi owocami oraz orzechami włoskimi.

Odkryj

Podobne receptury