Miesienie (miesiarka spiralna) |
5 minuty na wolnych obrotach, 5 minut na szybkich obrotach |
|
---|---|---|
Temperatura ciasta |
26 - 27 ºC |
|
Fermentacja wstępna |
ok. 25 minut |
|
Naważka |
90 g |
|
Obróbka ciasta |
nadać kształt prostokąta: H=1,2cm > szer=5cm > dł=10cm > dekorować mąką żytnią | |
Fermentacja końcowa |
około 60 minut / temperatura 28°C / wilgotność 78% | |
Przygotowanie do wypieku |
naciąć jeden raz po długości | |
Temperatura wypieku |
piec wsadowy 230°C | |
Zaparowanie |
standardowe |
|
Czas wypieku |
około 16 minut |
Poziom trudności:
Produkt Dodano do koszyka
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)