8 sty 2023
Czy wiesz, że historia pączka ma ponad 2000 lat? Pierwowzorem pączków był przysmak z ciasta chlebowego z dodatkiem słoniny, którym zajadali się starożytni Rzymianie świętując koniec zimy.
Za prekursorkę współczesnych słodkich pączków wyrabianych z ciasta drożdżowego uchodzi właścicielka wiedeńskiej cukierni Cecylia Krapf.
W Polsce pączki są nie tylko symbolem Tłustego Czwartku, choć Polacy w ten dzień spożywają średnio 2,5 pączka na osobę, a wszyscy razem zjadamy ich nawet 100 milionów w ciągu jednego dnia, to kochamy się nimi zajadać przez cały rok.
Sprawdź, jak w łatwy sposób łączyć tradycję z nowoczesnością i przygotuj najlepsze klasyczne pączki na bazie mieszanek Krapfenkonzentrat.
Twoim klientom znudziły się klasyczne pączki z marmoladą i cukrem pudrem? Zabierz ich w podróż smakową i zaoferuj nowe doznania kulinarne.
Wykorzystaj nadzienie Cremfil Słony Karmel i polewę Carat Coverlux White, dodaj precle i popcorn karmelowy, a Twoje pączki będą wyglądać jak z Instagrama.
Stwórz pączki, które pokochają Twoi klienci chętnie je udostępnią w swoich socialmediach.
Jak pokazują nasze badania Taste Tomorrow, zdrowie i dobre samopoczucie znajduje się wysoko na liście zainteresowań klientów. By poprawić wartości odżywcze pączka, zmniejsz ilość stosowanego tłuszczu, zachowując jednocześnie esencję oryginalnej receptury.
Zastąp 50% tłuszczu w recepturze na Intens Puraslim CL i ciesz się pączkiem w zdrowszej wersji, który tak samo wygląda i smakuje jak standardowa wersja.
Odkryj pączka na nowo w smacznej wersji wegańskiej. Dbając o zrównoważony rozwój i zmniejszenie negatywnego wpływu na planetę stworzyliśmy Krapfenkoznentrat Vegan, który smakuje tak dobrze, jak klasyczny odpowiednik. Dodaj w 100% roślinne nadzienie Hotfil Orange lub Cremfil Advocat i przepis na wegańską wersję gotowy.
Przekonaj się, że Cukiernia bez mleka i jaj z rozwiązaniami Puratos może być prosta, wygodna i szybka, a przede wszystkim pyszna. Twoi klienci i nasza planeta to pokochają.