Słodkie wyroby piekarnicze

Brioche Nanterre to najbardziej klasyczna francuska brioszka o bardzo miękkiej i wilgotnej strukturze miękiszu i delikatnych nutach masła. Brioche Nanterre narodziła się w Paryżu za czasów Catherine de Medicis. Wcześniej brioszki były pieczone we Francji, ale tylko w Paryżu brioche wytwarzano nie na zakwasie, a na drożdżach. Podczas gdy standardowe brioszki paryskie w tym czasie miały typowy okrągły kształt z "głową", tradycyjne Brioche Nanterre składały się z dwóch rzędów kilku kulek ciasta. Była ardzo doceniona przez paryżan, trafila nawet na stoły królów i książąt. Warto zauważyć, że Ludwik XV był wielkim smakoszem brioche. Dawniej spożywana na wielkie okazje, dziś brioche stała się jednym z najczęstszych miękkich i słodkich wyrobów piekarniczych w całej Francji.

Komponenty Puratos

Brillo Briant

Skoncentrowany żel do rozcieńczania z wodą. Aromatyzowany, o przezroczystej barwie.

Cremfil Classic Malinowy

Nadzienie kremowe o wielu zastosowaniach. Jest gotowe do użyciaod razu po otwarciu opakowania. Odporne na zapiekanie i zamrażanie.

Brillo Neutra

Skoncentrowany żel do rozcieńczania z wodą. Aromatyzowany, o przezroczystej barwie.

Cremfil Classic Cocoa

Nadzienie kremowe o wielu zastosowaniach. Jest gotowe do użyciaod razu po otwarciu opakowania. Odporne na zapiekanie i zamrażanie.

S500 Tolerance

Polepszacz do wypieku pieczywa pszennego - technologia odroczonego rozrostu. Charakteryzuje się wysoką tolerancją w procesie technologicznym.

Cremfil Classic Vanilline

Nadzienie kremowe o wielu zastosowaniach. Jest gotowe do użyciaod razu po otwarciu opakowania. Odporne na zapiekanie i zamrażanie.

Vivafil Cherry 2182

Gotowe do użycia, termostabilne nadzienie zapiekowe na bazie koncentratów owocowych.

Alpaga

Specjalistyczny polepszacz do wszelkiego rodzaju pieczywa miękkiego (soft). Zapewnia bardzo delikatny miękisz o równomiernej strukturze. Nadaje pieczywu charakterystyczną, miękką skórkę. Sprawdza się w pieczywie półcukierniczym.