Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i wymieszać przy użyciu płaskiej końcówki przez ok. 4 minuty. Ciasto wyłożyć do rantów o średnicy 17 cm po ok. 500 g masy na sztukę. Ciasto wypiekać w 175°C przez ok. 35-40 min. Ciasto wystudzić. Wystudzone ciasto przeciąć na 3 blaty równej wysokości.
Krem mascarpone
Żelatynę namoczyć w wodzie. Z białej czekolady i śmietany do ganache przygotować ganache. Delikatnie ostudzić i dodać rozpuszczoną żelatynę. W misie miksera umieścić śmietanę roślinną, śmietanę kremówkę i Deli Mascarpone. Całość ubić. Ubity krem połączyć z ganache z białej czekolady. Kremem przekładać blaty Red Velvet po ok. 120 g kremów na warstwę. Górę tortu wyrównać kremem do uzyskania równej powierzchni. Całość schłodzić przed dekoracją.
Dekoracja
Rozpuścić polewę do temperatury 40°C. Przy użyciu rękawa cukierniczego zrobić drip na torcie. Śmietanę Ambiante ubić i wykonać nią rozety na torcie. Całość udekorować czekoladowymi dekoracjami.
Tort Red Velvet
Poziom trudności:
Niezwykle elegancka propozycja na wiele okazji: bogate czekoladowe wnętrze w elektryzującej czerwonej oprawie.
Sprawdź
Podobne receptury
Wybierz opakowanie
dodano do koszyka
Produkt Dodano do koszyka
Witamy w Puratos
Nasza strona używa plików cookie.
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)