Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i wymieszać na średnich obrotach przy użyciu płaskiego mieszadła przez ok. 4 minuty. Ciasto rozdzielić do rantów po ok. 550g masy na rant. Ciasto wypiekać w 180°C przez ok. 35 min. Wypieczone ciasto wystudzić i rozkroić na dwa blaty.
Wiśnie
Wiśnie połączyć z Amaretto w żelu.
Krem pistacjowy
Żelatynę namoczyć w wodzie. Supercrem Pistachio delikatnie rozgrzać w mikrofali, dodać do niego rozpuszczoną żelatynę. Masę pistacjową wymieszać z Montamix. Śmietanę ubić i połączyć z kremem pistacjowym. Na blaty czekoladowe wykładać po ok. 200 g kremu pistacjowego i 100 g wiśni. Nakryć drugim blatem czekoladowym i wyrównać cienką warstwą kremu pistacjowego od góry. Całość schłodzić przed dekoracją.
Dekoracja
Carat Decorcrem Dark rozpuścić i przy użyciu worka cukierniczego zrobić drip. Śmietanę Ambiante ubić, dodać ok. 20 g Decorcrem Dark i całość wymieszać - tak przygotowaną śmietaną zrobić rozety. Na rozetach ułożyć kandyzowane wiśnie.
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)