Sernik z Dulce de Leche

Składniki

g
Ciasto Toffee kruche
Tegral Satin Cream Cake Toffi 900
Mąka pszenna 100
Margaryna 450
Jaja 50
Ciasto Toffee kruche total 1500
Masa serowa
Puraser 1000
Twaróg biały 1000
Jaja 250
Cremaxx 50
Masa serowa total 2300
Dekoracja
Deli Dulce de Leche 600
Dekoracja total 600

Metoda

Ciasto:

Połączyć wszystkie składniki płaskim mieszadłem do uzyskania jednolitej konsystencji. Wałkować spody do grubości 5 mm. Piec w temp. 200°C przez około 15 minut.

   

Masa serowa:

Połączyć Puraser z twarogiem, jajami. Na końcu dodać krem budyniowy Cremaxx. Masę nakładać na upieczony spód w rancie. Piec w temp. 170 - 160°C przez około 60 minut. Wystudzić.

Dekoracja:

Wierzch dekorować nadzieniem Deli Dulce de Leche.

 

Odkryj

Podobne receptury