Sernik blondie z orzechami i cynamonem

Sernik blondie z orzechami i cynamonem

Ciasto
Połączyć wszystkie składniki w maszynie płaskim mieszadłem na wolnych obrotach przez 2 minuty. Masę włożyć w rant 60/40 cm i rozsmarować. Piec w temperaturze 170ºC przez około 35 minut. Wystudzić.

Prażynka
Rozpuścić Carat Supercrem Amber i połączyć z prażynką waflową. Masę rozsmarować na cieście Blondie.

Mus serowo-cynamonowy
Do nadzienia serowego dodać mielony cynamon, namoczoną w wodzie i rozpuszczoną żelatynę i ubitą kremówkę. Masę rozsmarować na prażynce i za pomocą worka cukierniczego zrobić "zig zaki" z Cremfilu Salted Carmel i wykałaczką zamieszać w musie. Ciasto schłodzić. Dekorować orzechami solonymi.

Sernik blondie z orzechami i cynamonem

Poziom trudności:  

Klasyczny kremowy sernik na mocnym spodzie wynaleziony na nowo - baza z blondi zyskała świeży cytrusowy aromat, a masa serowa z dodatkiem orzechów zaskakuje niespodziewaną nutą cynamonu.

Sprawdź

Podobne receptury