Połączyć wszystkie składniki w maszynie płaskim mieszadłem na wolnych obrotach przez 2 minuty. Masę włożyć w rant 60/40 cm i rozsmarować. Piec w temperaturze 170ºC przez około 35 minut. Wystudzić.
Prażynka
Rozpuścić Carat Supercrem Amber i połączyć z prażynką waflową. Masę rozsmarować na cieście Blondie.
Mus serowo-cynamonowy
Do nadzienia serowego dodać mielony cynamon, namoczoną w wodzie i rozpuszczoną żelatynę i ubitą kremówkę. Masę rozsmarować na prażynce i za pomocą worka cukierniczego zrobić "zig zaki" z Cremfilu Salted Carmel i wykałaczką zamieszać w musie.
Ciasto schłodzić.
Dekorować orzechami solonymi.
Sernik blondie z orzechami i cynamonem
Poziom trudności:
Klasyczny kremowy sernik na mocnym spodzie wynaleziony na nowo - baza z blondi zyskała świeży cytrusowy aromat, a masa serowa z dodatkiem orzechów zaskakuje niespodziewaną nutą cynamonu.
Sprawdź
Podobne receptury
Wybierz opakowanie
dodano do koszyka
Produkt Dodano do koszyka
Witamy w Puratos
Nasza strona używa plików cookie.
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)