Biały mak wymieszać z wiórkami kokosowymi i cukrem, dodać odrobinę z przeznaczonego białka celem uzyskania lepko- sypkiej konsystencji. Tak przygotowaną masę zmielić walcówką lub ,, wilkiem" 2 razy. Po zmieleniu dodawać stopniowo , pozostałą część białka, es. migdał i ubijać w maszynie płaskim mieszadłem do uzyskania aksamitnej , napowietrzonej masy. Pod koniec ubijania dodać przesianą mąkę. Za pomocą rękawa cukierniczego wyszprycować masę nadając kształt rożków i piec w temp. 180*C przez 18-20 minut. Przy włożeniu do pieca można wyłączyć grzanie spodów
Krem Russel
Jaja z cukrem podgrzać, a następnie ubić. Pod koniec ubijania dodać zmiękczonąmargarynę i dalej ubijać do uzyskania lekkiej kremowej konsystencji. Dodać pastę smakową, aromat i spirytus delikatnie mieszając. Przygotowany , schłodzony krem wyszprycować za pomocą rękawa cukierniczego na przestudzone korpusy. Ciastka schłodzić.
Dekoracja
Rozpuścić polewę Carat Coverflex Lemon- temp. 45*C i zanużać w niej schłodzone rożki. Dekorować rozdrobnioną skórką pomarańczową.
Sprawdź
Podobne receptury
Wybierz opakowanie
dodano do koszyka
Produkt Dodano do koszyka
Witamy w Puratos
Nasza strona używa plików cookie.
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)