8 minut na wolnych obrotach i 10 minut na szybkich obrotach
TEMPERATURA CIASTA
25 - 26°C
FERMENTACJA WSTĘPNA
60 minut w temp otoczenia, po tym czasie ciasto złożyć w kopertę i odstawić w kuwecie do chłodni na 12h - 24h
NAWAŻKA
0,12 kg
OBRÓBKA CIASTA
nadać kształt podwijanego kęsa
FERMENTACJA KOŃCOWA
około 40 minut w temperaturze otoczenia + 40 minut w garowni
PRZYGOTOWANIE DO WYPIEKU
kęsy ciasta rozpłaszczamy palcami tworząc rant, następnie uciskamy na środku palcami używając mąki semoliny
TEMPERATURA WYPIEKU
270 - 280°C (piec wsadowy)
ZAPAROWANIE
standard
CZAS WYPIEKU
około 4 minut
Psotna Pinsa
Poziom trudności:
Klimatyczna alternatywa modnego włoskiego klasyka!
Sprawdź
Podobne receptury
Wybierz opakowanie
Dodano do koszyka
Produkt Dodano do koszyka
Witamy w Puratos
Nasza strona używa plików cookie.
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)