Psotna Pinsa

METODA PRZYGOTOWANIA

MIESIENIE
8 minut na wolnych obrotach i 10 minut na szybkich obrotach

TEMPERATURA CIASTA
25 - 26°C

FERMENTACJA WSTĘPNA
60 minut w temp otoczenia, po tym czasie ciasto złożyć w kopertę i odstawić w kuwecie do chłodni na 12h - 24h

NAWAŻKA
0,12 kg

OBRÓBKA CIASTA
nadać kształt podwijanego kęsa

FERMENTACJA KOŃCOWA
około 40 minut w temperaturze otoczenia + 40 minut w garowni

PRZYGOTOWANIE DO WYPIEKU
kęsy ciasta rozpłaszczamy palcami tworząc rant, następnie uciskamy na środku palcami używając mąki semoliny

TEMPERATURA WYPIEKU
270 - 280°C (piec wsadowy)

ZAPAROWANIE
standard

CZAS WYPIEKU
około 4 minut

Psotna Pinsa

Poziom trudności:  

Klimatyczna alternatywa modnego włoskiego klasyka!

Sprawdź

Podobne receptury