Z podanych składników wyrobić ciasto mieszając je 3 minuty na wolnych i 4 naszybkich. Podzielić na okrągłe kęsy 300g - odstawić na chwilę. Następnie rozwałkować na blachy do pizzy i odstawić do garowania ok. 15-20 minut. Przed wypiekiem nałożyć na każdą pizzę po 100g Topfil Czarna Porzeczka 60% i rozsmarować jak sos na pizzy z zachowaniem czystego 1cm od brzegów ciasta. Wypiek w 190°C ok. 15 minut.
Nadzienie
Po ostudzeniu pizzę smarujemy nadzieniem Deli Mascarpone na wcześniej posmarowane nadzienie owocowe. Zdobimy kilkoma rodzajami owoców świeżych, z puszki lub kompotu około 600g na każdą pizzę.
Żel
Żel Brillo Neutra połączyć z wodą i podgrzać do 75-80°C i za pomocą żelownicy zażelować na każdą pizzę około 250g żelu. Kroić radełkiem lub ostrym nożem.
Wielowymiarowa propozycja!
Zaskocz swoich klientów nowym pomysłem na pizzę - proponuj w całości jako alternatywę dla tortów i ciast lub sprzedawaj w porcjach na wynos jako szybką przekąskę!
Sprawdź
Podobne receptury
Wybierz opakowanie
dodano do koszyka
Produkt Dodano do koszyka
Witamy w Puratos
Nasza strona używa plików cookie.
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)