Piernik Mango

Ciasto Piernik
Wszystkie składniki wymieszać na średnich obrotach przez 5 minut. Następnie wyłożyć do blachy ramki 60/40 i piec w temp. 180°C przez ok. 50-55 minut. Po ostudzeniu przekroić na 3 warstwy lub rozsmarować ciasto na 3 zamknięte blaszki z pergaminem po ok. 1300g na każdą i wypiekać w 180°C ok. 20-25 minut.

Nadzienie
Nadzienie Topfil Mango i Vivafil Maracuja delikatnie podgrzać i uplastycznić, a następnie wymieszać z rozpuszczoną, uprzednio namoczoną żelatyną. Przełożyć dwie warstwy, przykryć trzecią i schłodzić.

Dekoracja
Uplastycznić polewę Carat Decorcrem Dark i za pomocą packi cukierniczej rozprowadzić na powierzchni ciasta. Po stężeniu kroić na dowolnej wielkości kostki.

Sprawdź

Podobne receptury