Mieszanie: Połączyć wszystkie składniki bez margaryny do wałkowania, w maszynie za pomocą haka, do uzyskania jednolitej konsystencji. Schłodzić ciasto w lodówce przez godzinę.
Wałkowanie: Następnie wałkować ciasto z Mimetic 32 2 x 3 i 2 x 4 złożenia. Schłodzić ciasto. Rozwałkować ciasto na grubość 4 mm. i szerokość 20 cm. Zwinąć rulon.
Porcjowanie: Pokroić na kawałki 1 cm i wadze około 20 g/szt. Ciasto włożyć w tartoletkę o średnicy 7 cm i “rozgnieść” na całej powierzchni.
Nadziewanie
Nadziewanie: Połączyć krem budyniowy z wodą i szprycować na ciasto francuskie po 10 g/szt. Nadzienie wiśniowe, szprycować na wierzch kremu budyniowego.
Pieczenie: Piec w temperaturze 240°C około 22 minuty.
Sprawdź
Podobne receptury
Wybierz opakowanie
dodano do koszyka
Produkt Dodano do koszyka
Witamy w Puratos
Nasza strona używa plików cookie.
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)