g | ||
---|---|---|
Ciasto | ||
Tegral Satin Cream Cake CL | 1500 | |
Jaja | 525 | |
Olej | 450 | |
Woda | 340 | |
Ciasto total | 2815 | |
Nadzienie | ||
Topfil Strawberry 60% | 1400 | |
Żelatyna | 25 | |
Woda do żelatyny | 125 | |
Nadzienie total | 1550 | |
Dekoracja | ||
Kremówka | 500 | |
Whippak | 500 | |
Belcolade Blanc Selection | 340 | |
Dekoracja total | 1340 |
Połączyć wszystkie składniki na średnich obrotach przez 4 minuty. Wylać 2 cienkie warstwy ciasta na papierze do pieczenia 40 x 60 cm. Piec w temp. 180°C przez 15 minut z zamkniętym luftem.
Rozprowadzić na jednym z blatów cienką warstwę Topfil Truskawka, a drugim przykryć. Zamrozić i kroić na prostokąty 3 x 11 cm.
Śmietanę podgrzać do 85°C i połączyć z białą czekoladą Belcolade Blanc Selection. Schłodzić przez 12 godzin. Następnie ubić. Szprycować na wierzch ciasta.