Pasja kibica

Składniki

g
Ciasto
Tegral Satin Cream Cake CL 1500
Jaja 525
Olej 450
Woda 340
Ciasto total 2815
Nadzienie
Topfil Strawberry 60% 1400
Żelatyna 25
Woda do żelatyny 125
Nadzienie total 1550
Dekoracja
Kremówka 500
Whippak 500
Belcolade Blanc Selection 340
Dekoracja total 1340

Metoda

Połączyć wszystkie składniki na średnich obrotach przez 4 minuty. Wylać 2 cienkie warstwy ciasta na papierze do pieczenia 40 x 60 cm. Piec w temp. 180°C przez 15 minut z zamkniętym luftem.

Rozprowadzić na jednym z blatów cienką warstwę Topfil Truskawka, a drugim przykryć. Zamrozić i kroić na prostokąty 3 x 11 cm.

Śmietanę podgrzać do 85°C i połączyć z białą czekoladą Belcolade Blanc Selection. Schłodzić przez 12 godzin. Następnie ubić. Szprycować na wierzch ciasta.

Odkryj

Podobne receptury