Mus z białej czekolady

Składniki

g
Ciasto
Tegral Red Velvet 1000
Jaja 350
Olej 300
Woda 225
Ciasto total 1875
Mus z białej czekolady
Belcolade Blanc Selection 200
Kremówka 100
Żelatyna 12
Woda do cytryny 70
Kremówka 400
Mus z białej czekolady total 782
Dekoracja
Magnifier Neutra wg uznania
Topfil Raspberry 20% wg uznania
Spiralki z białej czekolady (płomienie)
Dekoracja total 0

Metoda

Połączyć wszystkie składniki w maszynie płaskim mieszadłem na średnich obrotach, przez 4 minuty.   1 kg masy rozsmarować na blachę 60 / 40 cm. Ciasto piec w temperaturze 180°C około 10 minut.

Zagotować pierwszą część kremówki i dodać do białej czekolady. Wystudzić. Dodać namoczoną w wodzie i rozpuszczoną żelatynę. Na końcu połączyć z drugą częścią ubitej kremówki. Musem przekładać krążki ciasta. W środek szprycować Topfil Malina.

Dekorować żelem Magnifier Neutra z dodatkiem Topfil Malina. Na wierzch wyłożyć spiralkę z białej czekolady (płomień).

Odkryj

Podobne receptury