Połączyć wszystkie składniki w maszynie za pomocą płaskiego mieszadła, na średnich obrotach, przez 4 minuty. Masę rozsmarować na blachę z papierem na grubość 5 mm. Piec w temperaturze 180 stopni, przez około 10 minut. Wystudzić. Wyciąć okrągłe kształty, odpowiadające foremce silikonowej. Ciasto po 6 g/ 1 sztukę.
Mus z Białej Czekolady
Pierwszą część kremówki zagotować i połączyć z białą czekoladą. Dodać namoczoną w wodzie i rozpuszczoną żelatynę. Dodać ubitą drugą część kremówki. Mus włożyć w owalne foremki silikonowe po około 28 g.
Żelka Morelowa
Nadzienie śliwkowe, szprycować w środek musu z ciemnej czekolady. Przykryć ciastem czekoladowym.
Żel do oblewania
Zagotować mleko z syropem glukozowym. Połączyć z białą czekoladą i namoczoną w wodzie i rozpuszczoną żelatyną. Dodać żel neutralny i całość zmiksować. Oblać zamrożone monoporcje.
Spód kruchy
Połączyć sypkie składniki z margaryną, a następnie dodać jaja. Ciasto schłodzić. Zawałkować spód na grubość 3 mm. Wyciąć okrągłe kształty. Położyć na matę silikonową i przykryć drugą matą. Piec w temperaturze 180°C około 15 minut. Wystudzić i układać na spodzie monoporcją.
Sprawdź
Podobne receptury
Wybierz opakowanie
dodano do koszyka
Produkt Dodano do koszyka
Witamy w Puratos
Nasza strona używa plików cookie.
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)