Z podanych składników wymieszać ciasto za pomocą płaskiego mieszadła mieszając do połączeni składników. Schłodzić. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok 5mm, wykroić dowolne kształty.
Pieczenie
Po przełożeniu na blachę z pergaminem wypiec na złoty kolor w 180-190c ok 15 minut. Wypieczone korpusy ozdobić ramką z ciasta kruchego, marcepanu lub masy białkowo-cukrowej. Odstawić do zasuszenia lub poddać jeszcze raz krótkiemu wypiekowi.
Dekorowanie
Kolorowe polewy rozpuścić do temp ok 45c i wylewać środki mazurków. Dekorować motywami świątecznymi.
Sprawdź
Podobne receptury
Wybierz opakowanie
dodano do koszyka
Produkt Dodano do koszyka
Witamy w Puratos
Nasza strona używa plików cookie.
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)