Literackie klasyczne magdalenki w nowoczesnej odsłonie pokryte kolorową polewą Coverflex
Ciasto
Połączyć wszystkie składniki w maszynie płaskim mieszadłem na wolnych obrotach przez 4 minuty. Masę przełożyć do worka cukierniczego i szprycować po 15g do każdego gniazda na magdalenki. Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 minut.
Wystudzić.
Kolorowa polewa
Polewę Coverflex rozpuścić do 45°C. Polewę wylewać do osuszonych gniazd na magdalenki (7 g do każdego gniazda). Delikatnie rozprowadzić polewę. Na polewę wykładać wypieczone i wystudzone magdalenki - delikatnie docisnąć. Całość schłodzić i wyjmować gotowe desery.
Nadzienie
Nadzienie morelowe szprycować do magdalenek.
Sprawdź
Podobne receptury
Wybierz opakowanie
dodano do koszyka
Produkt Dodano do koszyka
Witamy w Puratos
Nasza strona używa plików cookie.
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)