Kostka Red Velvet

Ciasto Red Velvet
Wszystkie składniki umieścić w misie miksera, wymieszać przy użyciu płaskiego mieszadła przez ok 4 minuty. Przygotować dwa blaty 60x40 cm po 1500 g masy. Przygotować również babkę (do starcia na górę) o naważce 200 g. Blaty wypiekać w 190°C przez 18-20 minut. Babkę wypiekać w 190°C przez ok. 45 minut.

Warstwa owocowa
Topfil śliwkowy rozprowadzić równomiernie na pierwszym blacie Tegral Red Velvet.

Warstwa mascarpone
W misie miksera umieścić śmietanę kremówkę i Deli Mascarpone. Całość ubić do konsystencji 3/4. Do ubitej masy dodać namoczoną i rozpuszczoną żelatynę. Całą masę wyłożyć na blat Tegral Red Velvet pokryty śliwkami. Wyrównać, przykryć drugim blatem Tegral Red Velvet.

Muz z białej czekolady
Śmietanę kremówkę zagrzać i zalać nią białą czekoladę. Po delikatnym ostygnięciu ganache dodać namoczoną i rozpuszczoną żelatynę. Śmietanę kremówkę ubić i połączyć z uzyskanym ganache z białej czekolady. Całość musu wylać na ciasto. Wyrównać. Krem udekorować startym ciastem Tegral Red Velvet (uzyskanym z wcześniej upieczonej babki).

Kostka Red Velvet

Poziom trudności:  

Wynalezione na nowo ciasto warstwowe w elektryzującej odsłonie dzięki Red Velvet!

Sprawdź

Podobne receptury