Wszystkie składniki umieścić w misie miksera, wymieszać przy użyciu płaskiego mieszadła przez ok 4 minuty. Przygotować dwa blaty 60x40 cm po 1500 g masy. Przygotować również babkę (do starcia na górę) o naważce 200 g. Blaty wypiekać w 190°C przez 18-20 minut. Babkę wypiekać w 190°C przez ok. 45 minut.
Warstwa owocowa
Topfil śliwkowy rozprowadzić równomiernie na pierwszym blacie Tegral Red Velvet.
Warstwa mascarpone
W misie miksera umieścić śmietanę kremówkę i Deli Mascarpone. Całość ubić do konsystencji 3/4. Do ubitej masy dodać namoczoną i rozpuszczoną żelatynę. Całą masę wyłożyć na blat Tegral Red Velvet pokryty śliwkami. Wyrównać, przykryć drugim blatem Tegral Red Velvet.
Muz z białej czekolady
Śmietanę kremówkę zagrzać i zalać nią białą czekoladę. Po delikatnym ostygnięciu ganache dodać namoczoną i rozpuszczoną żelatynę. Śmietanę kremówkę ubić i połączyć z uzyskanym ganache z białej czekolady. Całość musu wylać na ciasto. Wyrównać. Krem udekorować startym ciastem Tegral Red Velvet (uzyskanym z wcześniej upieczonej babki).
Kostka Red Velvet
Poziom trudności:
Wynalezione na nowo ciasto warstwowe w elektryzującej odsłonie dzięki Red Velvet!
Sprawdź
Podobne receptury
Wybierz opakowanie
dodano do koszyka
Produkt Dodano do koszyka
Witamy w Puratos
Nasza strona używa plików cookie.
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)