Połączyć tłuszcz z cukrem. Dodać mąkę pszenna i kakao. Na spód blachy 60/40 cm wyłożyć 1600 g kruszonki i zapiec w temperaturze 180°C około 20 minut. Pozostałą część kruszonki rozsypać na wierzch masy serowej.
Masa serowa
Połaczyć Puraser z twarogiem, masą jajową, kremem budyniowym i skórką pomarańczową. Masę rozłożyć na zapieczony spód i posypać pozostałą częścią kruszonki piernikowej. Piec w temperaturze 160-170°C około 70-80 minut.
Klasyczny sernik kakaowy
Poziom trudności:
Niesamowicie kremowy i pysznie kakaowy sernik: klasyczna odsłona polskiego regionalnego wypieku
Sprawdź
Podobne receptury
Wybierz opakowanie
dodano do koszyka
Produkt Dodano do koszyka
Witamy w Puratos
Nasza strona używa plików cookie.
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)