Wodę z margaryną i solą zagotować , następnie wsypać przesianą mąkę i zaparzyć ok. 5 minut. Odstawić ciasto do ostygnięcia i wymieszać z jajami do uzyskania właściwej konsystencji. Za pomocą rękawa cukierniczego szprycować eklery ( 35g, 11 cm długość) na blachy i piec w temp. 190-200*C przez ok 35-40 minut ( 20 minut luft zamknięty, następnie otwarty)
Krem
Połączyć wodę z Cremaxxem w maszynie za pomocą rózgi, przez 3 minuty na średnich obrotach.
Dodać pastę kawową.
Dodać ubite śmietany i dokładnie wymieszać.
Polewa
Rozpuścić polewę malinową do 45*C
Nanieść około 8 g/ 1 sztuka na eklerka.
Dekorować wg uznania.
Sprawdź
Podobne receptury
Wybierz opakowanie
dodano do koszyka
Produkt Dodano do koszyka
Witamy w Puratos
Nasza strona używa plików cookie.
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)