Mieszanie: Połączyć wszystkie składniki w mikserze spiralnym 4 minuty na wolnych obrotach i 4 minuty na szybkich. Schłodzić ciasto do temperatury 16°C. Wałkować z tłuszczem.
Wałkowanie: Składać ciasto 2x4. Po schłodzeniu rozwałkować ciasto na płat o grubości ok. 3,5 -4 mm. dł ok. 60 cm, szer. ok 45-50 cm.
Zwijanie: Ostatecznie zawalłkować ciasto na grubość 1cm i szerokość. Pokroić na paski o szerokości wstęgi 15 cm i zwinąć okulary.
Fermentacja: Odstawić do garowania 45-50 minut.
Nadzienie
Nadziewanie: Zadozować nadzienie Topfil Wildblueberry 60% i serowe.
Dekorowanie: Wygarowane drożdżówki posmarować masą jajową i posypać płatkami migdałowymi.
Pieczenie: Piec przez 18-20 minut w temp. 200°C.
Sprawdź
Podobne receptury
Wybierz opakowanie
dodano do koszyka
Produkt Dodano do koszyka
Witamy w Puratos
Nasza strona używa plików cookie.
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)