Mieszanie: Połączyć wszystkie składniki w mikserze spiralnym 4 min na wolnych obrotach i 4 na szybkich.
Chłodzenie i wałkowanie: Schłodzić ciasto do temperatury 16°C, i wałkować z plastycznym tłuszczem, 2 x 4 złożenia ciasta. Pozostawić na 2 godziny w chłodni, a następnie wałkować ciasto
Nadzienie
Mieszanie: Wymieszać nadzienie makowe Mohnfulle z gorącą wodą, następnie dodać jaja oraz esencję migdałową.
Nadziewanie: Przygotowaną masę makową rozsmarować na rozwałkowane ciasto szerokość 50 cm, grubośc 2,7 wałkownica – ok. 3-3,2 mm.
Zwijanie i porcjowanie: Zwinąć rulon, pokroić na kawałki o szerokości 3-3,5 cm.
Fermentacja: Odłożyć rollsy na płasko i odstawić do garowania - ok 50-55 minut wilgotność 75%.
Dekoracja
Po wygarowaniu posmarować masą jajową i za pomocą rekawa cukierniczego zadozować nadzienie Topfil Jagoda na środku (15g na każdą drożdżówkę)
Pieczenie: Piec w temp. 190°C przez 20-22 minuty.
Sprawdź
Podobne receptury
Wybierz opakowanie
dodano do koszyka
Produkt Dodano do koszyka
Witamy w Puratos
Nasza strona używa plików cookie.
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)