Miesienie: 4 minuty na wolnych obrotach i 6 minut na szybkich obrotach
Temperatura ciasta: 16°C
Fermentacja wstępna: Rozwałkować na blachę z matą silikonową posmarowaną tłuszczem i schłodzić
Naważka ciasta i dekoracja: Ciasto wałkować 3 x 3 złożenia, schłodzić 60' 30°C, wałkować na grubość 5 mm i wykroić kształty 10/30 cm po 80 g
Naważka w kg: 0,1
Fermentacja końcowa: około 80 minut / temperatura 28°C / wilgotność 70%
Przygotowanie do wypieku: Posmarować jajkiem przed wypiekiem
Temperatura wypieku: 210°C na start i potem 180°C, przez 18'
Czas wypieku: 18'
Nadzienie i dekoracja
Nadzienie Cremfil Silk 3.0 Vanilla wymieszać z rozpuszczoną, uprzednio namoczoną żelatyną, a następnie z ubitą śmietaną.
Zadozować za pomocą rękawa cukierniczego. Dekorować owocami.
Sprawdź
Podobne receptury
Wybierz opakowanie
dodano do koszyka
Produkt Dodano do koszyka
Witamy w Puratos
Nasza strona używa plików cookie.
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)