Croissant Kanapka

CROISSANT KANAPKA

Sposób przygotowania

Ciasto
Miesienie: 4 minuty na wolnych obrotach i 6 minut na szybkich obrotach Temperatura ciasta: 16°C Fermentacja wstępna: Rozwałkować na blachę z matą silikonową posmarowaną tłuszczem i schłodzić Naważka ciasta i dekoracja: Ciasto wałkować 3 x 3 złożenia, schłodzić 60' 30°C, wałkować na grubość 5 mm i wykroić kształty 10/30 cm po 80 g Naważka w kg: 0,1 Fermentacja końcowa: około 80 minut / temperatura 28°C / wilgotność 70% Przygotowanie do wypieku: Posmarować jajkiem przed wypiekiem Temperatura wypieku: 210°C na start i potem 180°C, przez 18' Czas wypieku: 18'

Nadzienie i dekoracja
Nadzienie Cremfil Silk 3.0 Vanilla wymieszać z rozpuszczoną, uprzednio namoczoną żelatyną, a następnie z ubitą śmietaną. Zadozować za pomocą rękawa cukierniczego. Dekorować owocami.

Sprawdź

Podobne receptury