Wymieszaj wszystkie składniki razem (oprócz oleju i czekolady) w misce miksującej za pomocą trzepaczki przez 5 min. na średniej prędkości. Rozpuść czekoladę do 40°C i wymieszaj z olejem. Dodaj olej i czekoladę i mieszaj ponownie na niskiej prędkości, aż będzie jednorodna. Wlej 200g do 16-centymetrowej formy i piecz do temperatury wewnętrznej 92–95°C.
Rozprowadź Vivafil pomiędzy dwoma warstwami ciasta.
Podgrzej ganache do temperatury 30–32°C i pokryj nim ciasto.
Pokryj ciasto cieńką warstwą ganachu i odstaw do lodówki.
Po upieczeniu i wystudzeniu przekrój ciastko na dwie części.
Rozprowadź 100g nadzienia morelowego pomiędzy dwoma warstwami ciasta.
Pokryj ciasto czekoladową polewą - rozprowadź równomiernie i unikaj powstawania pęcherzyków powietrza na powierzchni ganachu.
351.76Kcal
Wartość energetyczna
1469.74Kj
Wartość energetyczna
19.13g
Tłuszcz
8.95g
Nasycone
37.93g
Węglowodany
28.51g
Cukry
*
| Wartość energetyczna 351.76Kcal | ||
| Wartość energetyczna 1469.74Kj | ||
| Tłuszcz 19.13g | ||
| Nasycone 8.95g | ||
| Węglowodany 37.93g | ||
| Cukry 28.51g | ||
| Fibers 2.71g | ||
| Białko 5.34g | ||
| Salt 0.43mg |