Klasyczny Sacher Torte

ponadczasowy czekoladowy sacher torte z morelą

Składniki

Working Method

Czekoladowe ciasto

Wymieszaj wszystkie składniki razem (oprócz oleju i czekolady) w misce miksującej za pomocą trzepaczki przez 5 min. na średniej prędkości. Rozpuść czekoladę do 40°C i wymieszaj z olejem. Dodaj olej i czekoladę i mieszaj ponownie na niskiej prędkości, aż będzie jednorodna. Wlej 200g do 16-centymetrowej formy i piecz do temperatury wewnętrznej 92–95°C.


Nadzienie

Rozprowadź Vivafil pomiędzy dwoma warstwami ciasta.


Polewa

Podgrzej ganache do temperatury 30–32°C i pokryj nim ciasto.

Pokryj ciasto cieńką warstwą ganachu i odstaw do lodówki.


Kompozycja

Po upieczeniu i wystudzeniu przekrój ciastko na dwie części.

Rozprowadź 100g nadzienia morelowego pomiędzy dwoma warstwami ciasta.

Pokryj ciasto czekoladową polewą - rozprowadź równomiernie i unikaj powstawania pęcherzyków powietrza na powierzchni ganachu.


Sprawdź Nutrition info

351.76Kcal
Wartość energetyczna

1469.74Kj
Wartość energetyczna

19.13g
Tłuszcz

8.95g
Nasycone

37.93g
Węglowodany

28.51g
Cukry

*

Sprawdź

Related Recipes