Połączyć wszystkie składniki w maszynie płaskim mieszadłem na średnich obrotach przez 4 minuty. Zostawić ciasto na 20 minut i zamieszać kilka obrotów. Masę włożyć w rant 30/40 cm i rozsmarować. Wyłożyć maliny obtoczone w skrobię ziemniaczaną i posypać kruszonką.
Piec w temperaturze 170ºC przez około 60 minut w piecu wrzutowym.
W piecu obrotowym: wjazd 155°C przez 5 minut, a następnie 152°C przez 50 minut. Wystudzić.
Przekroić przez pół i przełożyć ganachem czekoladowym.
Połączyć masło z ksylitolem i ekstraktem waniliowym.
Dodać mąkę graham i wyrobić kruszonkę. Rozsypać na malinach.
Zagotować kremówkę i połączyć z ciemną czekoladą.
Wystudzić do 35°C i wylać na pierwszy blat ciasta.
Przykryć drugim blatem.
Schłodzić.
Poziom trudności: