Chleb wiejski

Przygotowanie

Miesienie
5 minut na wolnych obrotach i 6 minut na szybkich obrotach

Temperatura ciasta
25°C

Fermentacja wstępna
około 30 minut

Naważka ciasta i dekoracja
0,58

Naważka w kg
0,58

Obróbka ciasta
Rheon 222, Rotaball - odłożyć na taśmy załadowcze

Fermentacja końcowa
około 40 minut, komora fermentacyjna temp. 35°C, wilgotność 75%

Przygotowanie do wypieku
naciąć na ///

Temperatura wypieku
220°C

Zaparowanie
standard

Czas wypieku
około 40 minut

Waga produktu po wypieku
0,5kg

Chleb wiejski

Poziom trudności:  

Chleb wiejski to tradycyjny wypiek o chrupiącej skórce i miękkim, sprężystym wnętrzu, często przygotowywany z wykorzystaniem zakwasu. Jego naturalny smak i prosty skład sprawiają, że jest ceniony za autentyczność i wartości odżywcze.

Sprawdź Nutrition info

223kcal
Wartość energetyczna

947kJ
Wartość energetyczna

0,9g
Tłuszcz

0,3g
Nasycone

46,3g
Węglowodany

0,5g
Cukry

*wartość odżywcza na 100g

Sprawdź

Podobne receptury