Chleb baltonowski

Przygotowanie

Miesienie
5 minut na wolnych obrotach i 6 minut na szybkich obrotach

Temperatura ciasta
26-27°C

Fermentacja wstępna
około 10 minut

Naważka ciasta i dekoracja
0,58

Naważka w kg
0,58

Obróbka ciasta
Linia do chleba Crustica, dzielarka, stożek, szafa, wydłużarka

Fermentacja końcowa
około 40 minut, komora fermentacyjna temp. 35°C, wilgotność 75%

Temperatura wypieku
220°C

Zaparowanie
standard

Czas wypieku
około 40 minut

Waga produktu po wypieku
0,5kg

Chleb baltonowski

Poziom trudności:  

Chleb baltonowski to tradycyjny polski chleb pszenny, wypiekany na naturalnym zakwasie, charakteryzujący się miękkim miąższem i chrupiącą skórką. Jest popularny w wielu polskich domach jako codzienny dodatek do posiłków, szczególnie ceniony za swój delikatny smak i długą świeżość.

Sprawdź Nutrition info

244Kcal
Wartość energetyczna

1035Kj
Wartość energetyczna

1,0g
Tłuszcz

0,3g
Nasycone

49,8g
Węglowodany

0,5g
Cukry

*wartość energetyczna produktu w 100g

Sprawdź

Podobne receptury