kg | ||
---|---|---|
Mąka pszenna typ 500 | 1 | |
Mieszanka do pączków Krapfenkonzentrat Extra 25% | 0,15 | |
Margaryna | 2,20 | |
Cukier | 0,18 | |
Drożdże | 0,90 | |
Woda | 0,40 | |
Softgrain Golden 6 CL | 0,40 | |
Sunset Glaze | 0,80 | |
total | 504 |
Miesienie - miesiarka spiralna: 3 minuty na wolnych obrotach i 7 minut na szybkich • Temperatura ciasta: 26 - 28°C • Fermentacja wstępna: 25 minut • Naważka: 300 g • Obróbka ciasta: nadać kształt > ciasto włożyć do formy • Fermentacja końcowa: około 50 minut / temperatura 30 - 35°C / wilgotność 80% • Przygotowanie do wypieku: dekorować Sunset Glaze • Temperatura wypieku: 190°C • Czas wypieku: około 25 minut.