Brioche z ziarnami

Składniki

kg
Mąka pszenna typ 500 1
Mieszanka do pączków Krapfenkonzentrat Extra 25% 0,15
Margaryna 2,20
Cukier 0,18
Drożdże 0,90
Woda 0,40
Softgrain Golden 6 CL 0,40
Sunset Glaze 0,80
total 504

Metoda

Miesienie - miesiarka spiralna: 3 minuty na wolnych obrotach i 7 minut na szybkich • Temperatura ciasta: 26 - 28°C • Fermentacja wstępna: 25 minut • Naważka: 300 g • Obróbka ciasta: nadać kształt > ciasto włożyć do formy • Fermentacja końcowa: około 50 minut / temperatura 30 - 35°C / wilgotność 80% • Przygotowanie do wypieku: dekorować Sunset Glaze • Temperatura wypieku: 190°C • Czas wypieku: około 25 minut.

Odkryj

Podobne receptury