Bochen z pola

Przygotowanie

Miesienie
5 minut na wolnych obrotach i 6 minut na szybkich obrotach

Temperatura ciasta
25-26°C

Fermentacja wstępna
około 30 minut

Naważka ciasta i dekoracja
0,58

Naważka w kg
0,58

Obróbka ciasta
Rheon 222, Rotaball - odłożyć na taśmy załadowcze

Fermentacja końcowa
około 40 minut, komora fermentacyjna temp. 35°C, wilgotność 75%

Przygotowanie do wypieku
dekor z mąki żytniej i naciąć na ///

Temperatura wypieku
220°C

Zaparowanie
standard

Czas wypieku
około 40 minut

Waga produktu po wypieku
0,5kg

Bochen z pola

Poziom trudności:  

Chleb Bochen z Pola to rustykalna kompozycja oparta na dwóch rodzajach zakwasu: jasnym i ciemnym, które wspólnie tworzą harmonijną głębię smaku. Dzięki tej unikalnej fermentacji chleb wyróżnia się złożonym aromatem, sprężystym miękiszem i naturalną trwałością.

Sprawdź Nutrition info

223Kcal
Wartość energetyczna

943Kj
Wartość energetyczna

1g
Tłuszcz

0,28g
Nasycone

44,7g
Węglowodany

0,5g
Cukry

*wartość odżywcza na 100g

Sprawdź

Podobne receptury