Bochen Niedźwiedzi

Przygotowanie

Miesienie
5 minut na wolnych obrotach i 6 minut na szybkich obrotach

Temperatura ciasta
25°C

Fermentacja wstępna
około 30 minut

Naważka ciasta i dekoracja
0,58

Naważka w kg
0,58

Obróbka ciasta
Rheon 222, Rotaball - odłożyć na taśmy załadowcze

Fermentacja końcowa
około 40 minut, komora fermentacyjna temp. 35°C, wilgotność 75%

Przygotowanie do wypieku
naciąć na ///

Temperatura wypieku
220°C

Zaparowanie
standard

Czas wypieku
około 40 minut

Waga produktu po wypieku
0,5kg

Bochen Niedźwiedzi

Poziom trudności:  

Bochen Niedźwiedzi to aromatyczne pieczywo o wyrazistym charakterze, wzbogacone fermentowanymi kiełkami, ziemniakami oraz czosnkiem niedźwiedzim. Ta unikalna kompozycja składników nadaje mu wilgotny miękisz, głęboki smak i naturalną świeżość, która utrzymuje się przez wiele dni.

Sprawdź Nutrition info

214Kcal
Wartość energetyczna

907Kj
Wartość energetyczna

1g
Tłuszcz

0,27g
Nasycone

42,7g
Węglowodany

0,6g
Cukry

*wartość odżywcza na 100g

Sprawdź

Podobne receptury