kg | ||
---|---|---|
Mąka pszenna typ 550 | 10,00 | |
Softgrain Golden 6 CL | 6,00 | |
Drożdże | 1,70 | |
Cukier | 1,10 | |
Sól | 0,20 | |
Olej | 0,70 | |
Soft'r Melting CL | 0,30 | |
Rodzynki | 1,20 | |
Żurawina | 1,20 | |
Woda (w przybliżeniu) | 3,90 | |
Sunset Glaze | 1,23 | |
total | 27,53 |
Miesienie - miesiarka spiralna: 3 minuty na wolnych obrotach i 8 minut na szybkich • Temperatura ciasta: około 30°C • Fermentacja wstępna: około 10 minut • Naważka: 70 g • Obróbka ciasta: dzielenie maszynowe lub ręczne, preferowane prostokąty o grubości 15 mm, szerokości 30 mm i długości 110 mm • Fermentacja końcowa: około 45 - 50 minut / temperatura 30 - 35°C / wilgotność 75% • Przygotowanie do wypieku: dekorować Sunset Glaze i płatkami migdałowymi lub jaglanymi • Temperatura wypieku: około 240°C • Czas wypieku: około 9 minut.