g | ||
---|---|---|
Ciasto | ||
Tegral Satin Cream Cake CL | 1000 | |
Jaja | 350 | |
Olej | 300 | |
Woda | 50 | |
Marchew | 200 | |
Przyprawa piernikowa | 4 | |
Cynamon | 5 | |
Siekane orzechy włoskie | 50 | |
Topfil Apricot 60% | wg uznania | |
Ciasto total | 1959 | |
Dekoracja | ||
Kremówka 30% | wg uznania | |
Kandyzowana marchew | wg uznania | |
Pistacje | wg uznania | |
Dekoracja total | 0 |
Ciasto: Połączyć wszystkie składniki (z wyjątkiem Topfil Morela) w maszynie nawolnych obrotach płaskim mieszadłem przez 5 minut. Masę włożyć w formę60x40 cm. Piec w temperaturze 180°C przez 9 minut. Pozostawić do ostygnięcia. Przeciąć ciasto na dwie warstwy. Pomiędzy warstwy szprycować Topfil Morela 60%. Wycinać batony 2 x 7 cm.
Dekoracja: Połączyć kremówkę z żelatyną i szprycować na górze ciasta według uznania. Dekorować posiekanymi pistacjami i paskami kandyzowanej marchwi.