Baltona Select

Przygotowanie

Miesienie
5 minut na wolnych obrotach i 6 minut na szybkich obrotach

Temperatura ciasta
25-26°C

Fermentacja wstępna
około 10 minut

Naważka ciasta i dekoracja
0,58

Naważka w kg
0,58

Obróbka ciasta
Linia do chleba Crustica, dzielarka, stożek, szafa, wydłużarka

Fermentacja końcowa
około 40 minut, komora fermentacyjna temp. 35°C, wilgotność 75%

Przygotowanie do wypieku
dekoracja mąka semolina

Temperatura wypieku
220°C

Zaparowanie
standard

Czas wypieku
około 40 minut

Waga produktu po wypieku
0,5kg

Baltona Select

Poziom trudności:  

Chleb Baltona Select to nowoczesna odsłona klasycznego chleba baltonowskiego, wzbogacona o naturalnie sfermentowane kiełki żyta. Dzięki temu połączeniu zyskuje on głęboki, lekko kwaskowy smak oraz wyjątkowe walory odżywcze i prozdrowotne.

Sprawdź Nutrition info

247Kcal
Wartość energetyczna

1045Kj
Wartość energetyczna

1g
Tłuszcz

0,30g
Nasycone

49,7g
Węglowodany

2,1g
Cukry

*wartość odżywcza na 100g

Sprawdź

Podobne receptury