Baltona Lux

Przygotowanie

Miesienie
5 minut na wolnych obrotach i 6 minut na szybkich obrotach

Temperatura ciasta
25-26°C

Fermentacja wstępna
około 10 minut

Naważka ciasta i dekoracja
0,58

Naważka w kg
0,58

Obróbka ciasta
Linia do chleba Crustica, dzielarka, stożek, szafa, wydłużarka

Fermentacja końcowa
około 40 minut, komora fermentacyjna temp. 35°C, wilgotność 75%

Przygotowanie do wypieku
dekoracja mix ziaren

Temperatura wypieku
210°C

Zaparowanie
standard

Czas wypieku
około 40 minut

Waga produktu po wypieku
0,5kg

Baltona Lux

Poziom trudności:  

Chleb Baltona Lux to wyrafinowana wersja tradycyjnego chleba baltonowskiego, wzbogacona o naturalny zakwas oraz odżywcze kiełki. Dzięki tej kompozycji wyróżnia się bogatym aromatem, delikatnie kwaskowym smakiem i zwiększoną wartością odżywczą.

Sprawdź Nutrition info

249Kcal
Wartość energetyczna

1056Kj
Wartość energetyczna

1,1g
Tłuszcz

0,3g
Nasycone

50,1g
Węglowodany

2,6g
Cukry

*wartość odżywcza na 100g

Sprawdź

Podobne receptury