Bagietka Mademoiselle

Przygotowanie

Miesienie
5 minut na wolnych obrotach i 6 minut na szybkich obrotach

Temperatura ciasta
25-26°C

Fermentacja wstępna
około 30 minut

Naważka ciasta i dekoracja
0,38

Naważka w kg
0,38

Obróbka ciasta
Rheon, Rotabal, bagieciarka Merand

Fermentacja końcowa
około 40 minut, komora fermentacyjna temp. 35°C, wilgotność 75%

Przygotowanie wypieku
dekoracja z mąki semoliny i nacięcie na ////

Temperatura wypieku
210°C

Zaparowanie
standard

Czas wypieku
około 30 minut

Waga produktu po wypieku
0,3kg

Bagietka Mademoiselle

Poziom trudności:  

Bagietka Mademoiselle to elegancka propozycja pieczywa pszennego, wzbogacona o naturalny zakwas, który nadaje jej wyjątkowy charakter. Dzięki fermentacji zakwasowej bagietka zyskuje delikatnie kwaskowy smak, chrupiącą skórkę i miękki, wilgotny miękisz.

Sprawdź Nutrition info

249Kcal
Wartość energetyczna

1054Kj
Wartość energetyczna

1g
Tłuszcz

0,29g
Nasycone

50,4g
Węglowodany

1,7g
Cukry

*wartość odżywcza na 100g

Sprawdź

Podobne receptury