Bagietka Madame

Przygotowanie

Miesienie
5 minut na wolnych obrotach i 6 minut na szybkich obrotach

Temperatura ciasta
25-26°C

Fermentacja wstępna
około 30 minut

Naważka ciasta i dekoracja
0,38

Naważka w kg
0,38

Obróbka ciasta
Rheon, Rotabal, bagieciarka Merand

Fermentacja końcowa
około 40 minut, komora fermentacyjna temp. 35°C, wilgotność 75%

Przygotowanie wypieku
dekoracja z mąki semoliny i nacięcie na ////

Temperatura wypieku
210°C

Zaparowanie
standard

Czas wypieku
około 30 minut

Waga produktu po wypieku
0,3kg

Bagietka Madame

Poziom trudności:  

Bagietka Madame to wyrazista kompozycja smaków, w której klasyczna forma francuskiego pieczywa łączy się z głębią ciemnego zakwasu i fermentowanych kiełków. Dzięki tym dodatkom bagietka zyskuje intensywny aromat, złożony smak oraz wyjątkową strukturę miękiszu.

Sprawdź Nutrition info

248Kcal
Wartość energetyczna

1051Kj
Wartość energetyczna

1,1g
Tłuszcz

0,29g
Nasycone

49,7g
Węglowodany

3,9g
Cukry

*wartość odżywcza na 100g

Sprawdź

Podobne receptury