Bagietka

Przygotowanie

Miesienie
5 minut na wolnych obrotach i 6 minut na szybkich obrotach

Temperatura ciasta
25-26°C

Fermentacja wstępna
około 30 minut

Naważka ciasta i dekoracja
0,38

Naważka w kg
0,38

Obróbka ciasta
Rheon, Rotabal, bagieciarka Merand

Fermentacja końcowa
około 40 minut, komora fermentacyjna temp. 35°C, wilgotność 75%

Przygotowanie wypieku
nacięcie na ////

Temperatura wypieku
210°C

Zaparowanie
standard

Czas wypieku
około 30 minut

Waga produktu po wypieku
0,3kg

Bagietka

Poziom trudności:  

Bagietka to klasyczny wypiek pochodzący z Francji, charakteryzujący się chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem. Od lat stanowi nieodłączny element europejskiej kultury kulinarnej, szczególnie popularny jako dodatek do śniadań i kolacji.

Sprawdź Nutrition info

239Kcal
Wartość energetyczna

1012Kj
Wartość energetyczna

0,9g
Tłuszcz

0,3g
Nasycone

48,7g
Węglowodany

1,6g
Cukry

*wartość odżywcza w 100g

Sprawdź

Podobne receptury