Wszystkie składniki wymieszać na maszynie płaskim mieszadłem na średnichobrotach przez 4 minuty.
Ciasto rozsmarować na blachę z zamkniętą ramką i wyłożonym pergaminem.
Nadzienie wiśniowe
Wiśnie w żelu za pomocą rękawa cukierniczego nanieść na powierzchnię ciasta w formie pasków po przekątnej blachy.
Wypiek w 180°C ok. 40-45 minut.
Masa śmietanowa
Ubić obie śmietany, połączyć z rozpuszczoną uprzednio namoczoną żelatyną i nadzieniem waniliowym. Rozprowadzić na powierzchni ciasta, wyrównać na gładko.
Dekoracja
Schłodzone ciasto wysmarować żelem na zimno i dokładać elementy dekoracyjne według uznania.
Sprawdź
Podobne receptury
Wybierz opakowanie
dodano do koszyka
Produkt Dodano do koszyka
Witamy w Puratos
Nasza strona używa plików cookie.
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)