Mieszanie: Połączyć wszystkie składniki w mikserze spiralnym 5 min na wolnych obrotach i 3 na szybkich. Temp. ciasta 26–28°C.
Fermentacja wstępna: Fermentacja prowadzić ok. 10 minut.
Porcjowanie: Podzielić ciasto na 30 kawałków i zaokrąglić. Ułożyć po 6 szt. W papierową formę
do wypieku.
Fermentacja końcowa: Fermentację prowadzić ok. 60 minut.
Kruszonka
Połączyć margarynę z cukrem a następnie wymieszać z mąką. Posypać kruszonką wygarowane i posmarowane masą jajową stykańce.
Pieczenie: Piec w temp. 190°C przez 23–25 minut.
Nadziewanie
Ostudzone stykańce nadziać za pomocą rękawa cukierniczego nadzieniem Topfil Rhubarb-Strawberry 50% ( 20 g do każdej porcji). Można dekorować cukrem Pudrem lub pomadą
Sprawdź
Podobne receptury
Wybierz opakowanie
dodano do koszyka
Produkt Dodano do koszyka
Witamy w Puratos
Nasza strona używa plików cookie.
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny, rozpoznawać powtarzające się wizyty i preferencje, a także mierzyć i analizować ruch. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookie, również o tym, jak je wyłączyć, zapoznaj się z naszą polityką plików cookie. Klikając „Akceptuję wszystkie pliki cookie”, wyrażasz zgodę na używanie wszystkich plików cookie.
Obowiązek informacyjny w związku z Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych (RODO)