Z Intens Puraslim CL obniżysz koszt receptur nawet o -12%*

3 kwi 2022

Innowacje i różnorodność
Słodkie przekąski – małe
Tworzenie produktów z deklaracją żywieniową
Polepszacze do pieczywa
Czysta etykieta
Słodkie przekąski – duże

Jesteś producentem ciast drożdżowych i odczułeś już wzrost cen tłuszczu, którego używasz do produkcji swoich wyrobów? Wypróbuj opatentowaną przez Puratos innowacyjną technologię umożliwiającą obniżenie kosztu receptury ciasta aż o 12%*!

Intens Puraslim CL to opatentowana innowacyjna technologia umożliwiająca obniżenie kosztu receptur ciast drożdżowych aż o 12%* poprzez eliminację lub obniżenie zawartości tłuszczu.

Intens Puraslim CL to konkretne korzyści dla Ciebie:

  • niższy koszt receptur ciast drożdżowych nawet o 12%*,
  • alternatywa dla ograniczonej dostępności tłuszczu,
  • mniejsza zawartość tłuszczu oznacza mniej kalorii i lepsze wartości odżywcze wypieków,
  • bez wpływu na doskonały smak i świeżość Twoich wyrobów.
* wartość ostatecznej oszczędności jest zależna od zastosowanej finalnie receptury i składników użytych przez klienta.

Innowacja inspirowana naturą

Czy wiesz, że w Intens Puraslim CL zastosowaliśmy enzymy, które odkryto w Yellowstone i lasach w prowincji Hunan?

W jednym z gorących źródeł w parku Yellowstone w USA naukowcy odkryli enzym, który jest aktywny w wysokich temperaturach od 70°C do 90°C. Zastosowany w Intens Puraslim CL zapewnia lepsze „rwanie” w produktach piekarniczych.

W lasach Hunan w Chinach na korze drzew naukowcy znaleźli enzym, który przekształca stały materiał roślinny w miękkie składniki odżywcze. Zastosowany w Intens Puraslim CL nadaje on wyrobom drożdżowym miękkości i delikatności.