10 maj 2021
Fiberka to bułka pszenna o rustylnym charakterze z kompozycją starannie wybranych ziaren i nasion z dodatkiem mąki graham. Taki skład sprawia, że bułka jest źródłem cennego dla zdrowia błonnika. Zawarty w niej zakwas gwarantuje wyjątkowy smak i długotrwałą świeżość.
Fiberka czyt. [fiberka ] pochodzi od słowa fiber ” czyt. [fajber ] (błonnik).
Konsumenci na przestrzeni coraz bardziej zwracają uwagę na jakość spożywanego przez nich jedzenia. Szczególnie obecnie, w czasie pandemii aspekt zdrowotności stał się dla konsumentów szczególnie istotny.
Zdrowie, świeżość i smak to 3 kluczowe kryteria wyboru pieczywa przez konsumentów.* W badaniu Taste Tomorrow przeprowadzonym tuż po pierwszym lockdown w 2020 aż 50% polskich konsumentów uważa, że pieczywo będące źródłem błonnika pokarmowego jest elementem zdrowej diety.**
* Źródło: Taste Tomorrow, Polska, 2019, N (próba=400)
* *Źródło: Taste Tomorrow, post-lockdown, Polska, maj 2020, N (próba)=503, Które z tych pozycji piekarsko-cukierniczych spożywałbyś częściej w ramach zdrowszej diety?